29 Mayıs 2017 Pazartesi

ŞIK BİR KAÇAMAK; GÖCEK REHBERİ

ŞIK BİR KAÇAMAK; GÖCEK REHBERİ


                            
Göcek rengarenk çiçeklerle sarmalanmış

Merhaba, yine ipin ucu kaçmak üzere, biz şuan Kekova'da Üçağız köyündeyiz fakat ben daha Göcek'i anlatacağım size hadi bana kolay gelsin :) 
Bu yazının şarkısı da Turgut Özal'ın (bu yazı ile alakasını aşağıda okuyacaksınız) da çok sevdiği bir şarkı olsun; Emel Sayın'dan Yunus Gibi  

18-19 MAYIS- GÖCEK



Sabahında kahvaltımızı Boynuzbükü'ndeki restoranda yapıp yola çıktık. (Bu arada Boynuz bükü'ne karadan da gelebilirsiniz. Hafta sonu kahvaltısı ve denize girmek için dışarıdan gelen misafirler de oluyormuş.) Artık Göcek merkeze gideceğiz; hem almamız gerekenleri alacağız, hem Öz'ün arkadaşı Bahar'ı göreceğiz, hem de gelecek kargomuz var. Zaten mesafe yakın, kısa bir süre sonra Göcek'te oluyoruz.  
 Hava raporlarına göre yağmur beklentisi var fakat pek yağacak gibi de durmuyor. Biz de "bu hava yağmaz" deyip, kıyıya yakın bir yere demir atıp, alargada duruyoruz ve bizim gibi alargada duran bir çok tekne var. Benim ayrı, Öz'ün ayrı işleri var, ayrılıyoruz...


Göcek limanı sahil yürüyüş yolu, restoranlar bu caddede sıralanmışlar.

Göcek zaten küçücük bir yer; restoranların olduğu liman şeridi, diğeri de hemen arkasındaki alışveriş caddesi olmak üzere (tabi gezmek için) hepi topu 2 caddeden oluşan bir yer. 


Çiçekler içinde bir Göcek evi


Göcek'te Alışveriş

Her türlü tekne malzemesinin veya yemekte kullanabileceğiniz değişik sosların bulunabileceği ama kargo şubesinin ya da kimi bankaların şubesinin bulunmadığı Göcek, mahalle olarak geçer, Fethiye İlçesi'nin batısında ve Dalaman İlçesi sınırında bulunur.


Göcek alışveriş caddesi

Güzel hediyelik eşyaların, şık butiklerin yer aldığı küçük alışveriş caddesi üzerinde 5 farklı zincir marketin olduğu (bu arada küçük marketler de var) bir yer burası :) Tüm tatil beldelerinde bulabileceğiniz hediyelik eşyaların benzerlerini burada da bulabileceğiniz gibi lüks markaları da satın alabileceğiniz mağazalar var. D-Marin'in ve Skopea Marina'nın alışveriş  kompleksleri bu lüks markalara ev sahipliği yapıyor. 

 
Göcek'te hediyelik alışveriş seçenekleri bol

Çok kendine has bir yer Göcek, mesela küçüktür ama pahalıdır, güzeldir de lanet olası :)


Göcek alışveriş caddesinden bir kare daha

Doğa her türlü hünerini cömertçe sergiler... Sanki imtiyazlıdır Göcek; çevresindeki koyları, Dalaman havaalanına açılan tünelle 15 dk. mesafede olması, marina olanakları, tekne- yat kiralama merkezi olması... 
( Göcek koyları için bir önceki yazımı okuyabilirsiniz. Başlığın üzerine tıklamanız yeter...GÖCEK KÖRFEZİNDE )


Göcek Marinaları

Göcek marinaları ve konumları 

Göcek'te tam 6 tane marina bulunuyor. İki tanesi Marintürk'e bağlı, biri D-marin (ki bu marinalar gerçekten çok şıklar ve de bağlama ücretleri de yüksek, ama özellikle D-Marin'in çevresini gezmeden dönmeyin) bir diğeri de bizim tekneyi bağladığımız Skopea marina. ( buraya da kısa süreli ziyaretler için gelen mega yatlar bağlanıyor ki gerçekten dudak uçuklatıcı bir lüks var bu teknelerde, çoğuna yüzen apartman diyorum ben, neyse yine züğürtlük yapmaya başladım 😆 ) 
    Bir de Göcek belediye ve Göcek Club Marina  bulunuyor. Göcek Belediye marina daha sıradan bir yer ama Göcek'in ve her şeyin tam ortası...


Göcek'te her yer tekne 

Normal şartlarda marinaları sevmem yani evet güzeller, şıklar, konforlular ama sessiz, sakin doğanın koynunda olmayı tercih ederim. Fakat yukarıda da yazdığım gibi Göcek'te marinaları görün derim...
İçindeki mekanlar da güzel ve kalitelidir, hatta kimileri alın yanınıza sevdiceğinizi, pek parayı da dert etmeyin tabi, güzel bir yemek yiyin kıvamında romantiktir... Mesela Göcek'in tek gece hoplamalı zıplamalı mekanı Marintürk'de (merkeze yakın olanının) En azından biz oradayken öyle idi sezon tam başlamış sayılmaz Mayıs ayında.


Göcek'te Nerede Denize Girilir?



 Her yerde denize giremezsiniz ama Göcek'te her köşe başından denizi görürsünüz.

  Göcek merkezde denize girmek için pek yer yok. Biz böyle merkezi yerlerde pek denize girmiyoruz zaten ama D-Marin'in kendine ait plajı var (dışarıdan da ücret karşılığı girilebiliyor sanırım) ve de Marintürk'e doğru giderken denize girenler olabiliyor. Fakat en güzeli ya tekne kiralamak ya da tekne turlarına katılıp çevre koylara gitmek. Bir önceki yazımda da demiştim, denizde kum Göcek'te koy, o kadar çok yani (dikkat burada yazar mübağala sanatına başvurmuştur :) )
Ve hepsi de birbirinden güzel lütfen bir önceki yazımı okuyun tam yeri gelmişken. GÖCEK KÖRFEZİNDE


Göcek koylarından biri- Merdivenli koy

Göcek tekneciler arasında çok meşhurdur ancak öyle Bodrum, Alaçatı kalabalığını ya da eğlencesini beklemeyin buralarda fakat fiyatlar konusunda hiç de aşağı kalır yanı yoktur tekrar belirteyim.

Bize dönecek olursak akşamında arkadaşımız Bahar'la (e artık benim de arkadaşım oldu :) ) buluşup buranın şık mekanlarından birine gittik. Bu durumda burada nerede yenir mevzusuna da bir başlık açalım.

Göcek'te Yeme-İçme

Biz ilk akşamımızda "West Cafe-Restoran"a gittik. West kaliteli şık ve dinamik bir yer. Gündüz bir iki bir şey atıştırmak yanında da bir şeyler içmek ( Alışagelmiş içecek listesinin dışında butik biraların ve şarapların da bulunduğu mekanda kahveler de gayet güzel) ve akşama sarkmak için ideal mekan.
İkinci akşam meze muhabbeti yapalım dedik ve Önce "Özcan"a (yer yoktu-19 Mayıs kalabalığı- ki sezonda da aynı olabilir)  oradan da "Can"a gittik. Mezeleri enfesti...
"Can" ve "Özcan" buranın güzel iki meyhanesi, Bahar yerlisidir buraların, rakı sohbetleri için onun  tavsiyesi de bu iki mekan.


Göcek Körfez restoran
Tabi bizim için emektar olan, her Göcek'e geldiğimiz de misafirperverlikte kusur etmeyen "Körfez" restoran var. Bu seferde kahvaltı ve öğle öğünlerimizi orada yedik ve siz de uğrayın derim ben, bizden de selam iletin...



Göcek Körfez restaurant

Önceki senelerde bir de "Lotus"ta yemişliğimiz vardır bir akşam yemeği; Lotus, terası olan daha romantik bir akşam için ideal.  Bir de "Blue Restorant" var dikkat çeken yerler arasında..


Lotus'un terasından bir kare(yine hava kapalıymış)

Bu arada marina içindeki ( D-marin) mekanları da es geçmeyin, Günaydın Et(malum), Q-lounge(japon-sushi)- The Breeze(Ege ve dünya mutfağı) 
 Bir de "Kebab Hospital", adı üstünde kebap yemek ve daha salaş bir yerde oturmak isterseniz, buyurun, diğer yerlere göre tabi ki daha ucuz, aman yine de unutmayın Göcek'tesiniz... 

Göcek'te Nerede Kalınır?

Evet yeme içme konusu da yazdıktan sonra Göcek'te nerede kalınır sorusunun cevabını almak için doğru sayfa da değilsiniz çünkü biz kaplumbağa  misali evimiz sırtımızda ya da altımızda her neyse gezen bir çiftiz... Kaplumbağa demişken pek yakında bir süprizimiz olacak size :))



Çiçekler içinde Göcek alışveriş caddesinden bir görünüm daha 

Göcek Turgut Özal'la anılan bir yer, çünkü buranın betonlaşmasının önüne geçmiş... Güneri Cıvaoğlu'nun bu konudaki yazısını buyurun okuyun. Göcek'e gelip gördüğünüzde gerçekten buna minnettar kalacaksınız. Çünkü o hala küçücük ve doğal, koyları şimdilik hala çok güzel. Ama kimi yeler satılmaya başlamış bile, koylardan birinde bir önceki yazıda anlattığım gibi salaş restoran gitmiş, şık bir marina açılmış evet çok güzel, kaliteli (ki şunu da belirtmeliyim doğaya zarar vermeden, çirkin bir görüntü sergilemeden bunu yapmış) fakat doğal ve salaş halini tercih ederdim. 


Yeni yerden bir kare

Dönelim bize, kargomuz vardı gelecek ama yılan hikayesine döndü, hala kargo yollarda, o da gezgin çıktı, tüm akdeniz kıyılarını dolaştı galiba, bir gün ortak bir noktada buluşuruz elbet. Derken ortak nokta bulundu, Finike'de marina'da bizi beklemekte, sonunda kavuşuruz herhalde...:)


Bu hava yağmaz demiştik ya ilk gün, ertesi gün (19 Mayıs) sabahın 6'sında bir gürültüyle uyandık ki sormayın... Gök gürültüsü, yağmur, rüzgarın sesi.. Derken uyumanın imkanı yok. Kul yapımı bir zincirdeyiz sadece, çapa tarayabilir, çevrede tekneler var. Hemen dışarı havuzluğa çıktık, herkes uyanmış. O da ne, bir tane katamaranın zinciri taramış, her şeyi  topladı gitti.  

O anlar için izleyin lütfen :)

   
Peki ya sonrasında ne oldu? Öz, pamuk ellerini cebine soktu ve hemen yanı başımızdaki Skopea Marina'ya sığındık :) Tabi ki fırtınadan ve donumuza kadar ıslandıktan sonra...

Her şey sonlu olduğu gibi bu yazının da bir sonu var, ve geldik işte o sona. Selam olsun herkese...

Uyarılar ve Öneriler (Naçizane)


1- Göcek'e gelmişken, koylarını görmeden, benim de koyları anlattığım yazımı okumadan dönmeyin. (kusmadınız değil mi :) )
2- Kalabalık, farklı yerler, hoppala zıppala  eğlenceli bir tatil arıyorsanız Göcek sizi sıkar... Kafa dinleme ve demleme yeri diyebiliriz Göcek'e... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder