24 Temmuz 2014 Perşembe

Yaz Okuma Şenliği 1. ay






Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Ailemin yanına gidince interneti, blog vs. her şeyi unutuyorum. Ama kitap okumayı asla :)
Sevgili Pınar'ın düzenlediği Yaz Okuma Şenliği 1. ay sonuçlarım şöyle;

3. Kategori (10 puan): Bir şiir kitabı.


Bir önceki okuma şenliğinde belki okurum diye düşündüğüm ama sonra vazgeçtiğim şiir kitabını okuyacağım. Bahar okuma şenliğinde de bahsettiğim gibi Furuğ'a ayrı bir sevgim vardır..

Yeryüzü Ayetleri- Furuğ Ferruhzad- Can Yayınları- 116 sayfa










13. Kategori (10 puan): Aynı zamanda çevirmenlik de yapan bir yazar tarafından yazılmış bir kitap.

Yüzbaşının Kızı (Erol Güney ile birlikte) gibi bir çok eseri dilimize kazandıran Sabahattin Ali'nin bir kitabını okumaya karar verdim.

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali- Yapı Kredi Yayınları- 164 sayfa


14. Kategori (10 puan): Kütüphaneden veya bir tanıdığınızdan ödünç aldığınız veya sahaftan aldığınız bir kitap.





Yine Bahar şenliğinde okumak için ödünç aldığım ama hala vermediğim bir kitabı okuyacağım.


Yaban Koyununun İzinde- Haruki Murakami- Doğan Kitap- 356 sayfa


16. Kategori (10 puan): Herhangi bir edebiyat ödülü kazanmış bir kitap.


Avustralya Bağımsız Yayıncılar Ödülü de dahil olmak üzere Avustralya'da bir çok ödül almış bir kitap seçtim. Hatta şenliğe katılmaya karar verdikten sonra okumaya başladım bile (21'nden sonra :)) )kitabın başına gelmedik iş kalmadı en son denize uçtu ve tam 5 dakika denizde tarafımdan kurtarılmak üzere yüzdü.

Tanrının Unutulan Çocukları- Craig Silvey- Martı Yayıncılık- 448 sayfa






19. Kategori (10 puan): Halen yazmaya, üretmeye devam eden bir edebiyatçıdan (yazar, şair, araştırmacı...) bir kitap.



Önce Çocuklar ve Kadınlar- Sunay Akın- Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları- 282 sayfa


26. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 15 puan, toplamda 45 puan): 3 kitaplık bir seri veya aynı seriden 3 kitap.


Bu kategoride serinin henüz sadece 2 kitabını okuyabildim.

Açlık Oyunları (384 sayfa)-  Ateşi Yakalamak (400 sayfa) - Suzanne Collins- 
Pegasus Yayınları-

Ve de okuduğum bu kitapların arasında favorim kesinlikle Kürk Mantolu Madonna ve Açlık oyunları.  Furüğ zaten bambaşka...Bir başka postta onun şiirlerinden paylaşacağım...
Tanrının Unutulan çocukları ise ismine kanıp, yazın okunabilir türden değerlendirmesiyle aldığım bir kitaptı. Ama kitabın isminin bir satış politikası sonucu konulmuş olduğunu fark edince kendime kızdım fakat yine de kitabın fazlasıyla eleştirildiğini düşünüyorum, şunu da kabul ediyorum okumazsınız bir şey kaybetmezsiniz :)
Murakami ise yine size renkleri, kokuları, duyguları, algıları farklı bir dünyayı size gerçekle hayal arasındaki ince çizgide anlatıyor bir masal tadında bu arada toplumsal eleştiriyi de aralara serpiştirmeden de durmuyor... Murakami, hayal dünyası, imgeleri, metaforlarıyla sanırım tanışmak istediğim tek yazar...
Kürk Mantolu Madonna'yı okuyunca pişman oldum daha önce okumadığım için... Raif efendi karakterini tanıyınca ne demek istediğimi anlayacaksınız... O kadar sahici ki... Tabi benim güzel Berlin'im de var, daha ne olsun :)
Açlık oyunları ise tam yaz tatili okuması için ideal çerez gibi ama ne yalan söyleyeyim güzel, heyecanlı, sürükleyici... Toplumsal bir eleştiri de çıkıyor ayrıca kitaptan...
Önce Kadınlar ve Çocuklar ise denizde okunmaması gereken tek kitap, çünkü hep batıyor gemiler:) Ama Sunay Akın konuları birbirine bağlamada o kadar usta ki birbirinden ilginç yaşantıları ve olayları bazılarının neredeyse ismini bile duymadığımız gemilerin tarihi trajedilerini şiir tadında aktarıyor okuyucularına... 

Puan durumum toplam 7 kitap, 70 puan, toplam sayfa sayısı 2150
ve total puan ise 91

Bol güneşli güzel okumalar herkese...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder